De rechtbank in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Zutphen. © ROBIN UTRECHT

Frauderende ambtenaar Doetinchem hoort veertig maanden celstraf eisen: ‘Gemeente gebruikt als flappentap’

ZUTPHEN - Als een flappentap, zo zou de oud-ambtenaar (65) van de gemeente Doetinchem zijn werkgever hebben gebruikt van 2008 tot voorjaar 2020. De toenmalige leidinggevende wordt ervan verdacht dat hij met zijn zus 1,9 miljoen euro achterover heeft gedrukt. De man hoorde dinsdag voor de rechtbank veertig maanden celstraf tegen zich eisen.

7 reacties

 • Corien Rem

  6 maanden geleden
  @Larsen, reageer svp even op de vraag hoe en wanneer Hugo miljarden achterover heeft gedrukt, want weet zo te lezen verder niemand wat vanaf. Een grote onthulling dus. Vertel!
 • C Schaafman

  7 maanden geleden
  @Karin, artikel lezen!!
 • Ceciel Buijser

  7 maanden geleden
  @J. Larsen, nou heb je me heel nieuwsgierig gemaakt. Wat voor verschrikkelijk misdrijf heeft Hugo de Jonge begaan? Wat weet jij wat de rest van Nederland niet weet?
 • Theo Tankink

  7 maanden geleden
  Ik heb even gemist @j.larsen dat Hugo (wat zijn schoenen er toe doen weet ik niet) "een paar miljard" voor eigen gebruik achterover heeft gedrukt? Wanneer is hij daarvoor veroordeeld (of aangeklaagd)? Dat van Sywert snap ik wel.
 • J. Larsen

  7 maanden geleden
  Ben benieuwd wat Sywert krijgt en niet te vergeten Hugo met de clownschoenen vanwege een paar miljard. En hoe met Evt andere collega’s, want meerdere hebben genoten van de diensten conform artikel.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem