Volledig scherm
De blijken van waardering voor de politie vallen in de smaak in Doetinchem. © VVD Doetinchem @ Twitter

Gebak en worstenbroodjes als bedankje voor inzet agenten tegen geweldsexplosie in Doetinchem

VIDEODOETINCHEM - Het is hun werk. Natuurlijk. Toch wilden de raadsleden van Doetinchem met gebak en worstenbroodjes een blijk van waardering tonen aan de politiemensen die afgelopen weekeinde 's nachts in de weer waren. Een grote groep agenten moest in de nacht van zaterdag op zondag een losgeslagen vechtersbende in het centrum van Doetinchem weer in het gareel krijgen. Dat lukte. Maar niet zonder slag of stoot. 

Een agente raakte daarbij gewond doordat een man op haar in schopte. Vier relschoppers werden gearresteerd. Een van de vechtersbazen werd door een politiehond gebeten.

Volledig scherm
Het begeleidende kaartje van de gemeenteraad Doetinchem. © .

Om de agenten te bedanken en om hen een hart onder de riem te steken bezorgden raadslid Karen Kamps en burgemeester Mark Boumans vandaag dozen met taart en worstenbroodjes. Die werden afgeleverd op het politiebureau en natuurlijk meteen ‘geconfisceerd’. 

In een begeleidend kaartje leggen de politieke partijen uit waarom.

‘Ook wij hebben het geweldsincident van afgelopen weekend in het uitgaanscenrum meegekregen. We vinden het zeker niet normaal, dat er geweld wordt gebruikt tegen onze hulpverleners. We staan achter jullie en leven met jullie mee. Via dit gebaar willen wij jullie onze waardering laten blijken. Dank voor jullie inzet om Doetinchem veilig te houden.

De gemeenteraad van Doetinchem’

Het gebaar werd gewaardeerd op het politiebureau. De agenten lieten zich de lekkernijen goed smaken.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek