Abt Henry Vesseur (links) en monnik Thomas Quartier bij de vernieuwde abdijhoeve en spiritueel centrum. Jan van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Abt Henry Vesseur (links) en monnik Thomas Quartier bij de vernieuwde abdijhoeve en spiritueel centrum. Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Geen abdijbier maar gastvrijheid als ambacht van vernieuwd klooster in de Slangenburg

DOETINCHEM - De Abdijhoeve bij de Willibrordsabdij in de Slangenburg krijgt een forse facelift, inhoudelijk en uiterlijk. Het gastenverblijf wordt grondig verbouwd en uitgebreid. Ook wordt een nieuw spiritueel centrum opgericht met een hoofdrol voor de monniken.

De Abdijhoeve in de bossen van de Slangenburg wordt grondig gerenoveerd. De voormalige boerderij naast het klooster krijgt extra slaapkamers, ontmoetingsruimtes en een nieuwe keuken. Met steun van onder andere de provincie en andere partijen is ruim 3 miljoen euro ingezameld om het gastenverblijf bij het klooster flink uit te breiden. 

De voormalige stal van de Abdijhoeve wordt omgetoverd tot ontmoetings- en slaapruimte met 18 nieuwe kamers. De eerste kamers zijn inmiddels klaar. Daarnaast hebben de bestaande 18 kamers een opknapbeurt gekregen en komt er een nieuwe winkelruimte. De kamers hebben een sobere, maar wel ruime inrichting met een douche.

Quote

We hebben gastvrij­heid sinds de jaren negentig in ons DNA

Henry Vesseur, Abt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek