Volledig scherm
De Moeder Teresa Stichting uit Ulft stond de afgelopen jaren met een keetje op het Simonsplein in Doetinchem om geld in te zamelen voor de stichting. © theo kock

Geen ‘keetje’ meer in het centrum van Doetinchem

DOETINCHEM/ULFT Het Recht Uit Uw Hart Keetje van de Moeder Teresa Stichting keert niet meer terug op het Simonsplein in Doetinchem. Dat heeft het stichtingsbestuur besloten. De organisatie van het ‘keetje’ was te veel werk geworden voor het verouderde vrijwilligersteam.

Vanuit het keetje werd ergens in december drie dagen lang radio gemaakt om het werk van de hulpstichting voor de allerarmsten in Oost Europa te promoten. De eerste jaren 100 uur achter elkaar, de laatste jaren al wat minder frequent. ,,Natuurlijk is het jammer dat we moeten stoppen, maar het kon niet anders. De organisatie is een hels karwei. We hebben een grote groep senioren die ons helpt. Die kunnen dit werk niet meer aan. Er komt een moment dat het niet meer gaat", vertelt secretaris Jan Wenting.

Quote

Het keetje heeft al die jaren veel voor ons betekend

Opbrengst jaarlijks meer dan 50.000 euro

De Moeder Teresa Stichting heeft er tien edities met het keetje opzitten. Jaarlijks leverde dat bedragen op tussen de 50.000 en 60.000 euro. Wenting: ,,Het keetje heeft al die jaren veel voor ons betekend. We zijn op zoek gegaan naar een passend alternatief.”

Samenwerking met Optimaal FM

Dat alternatief is er gekomen. Op 8 december wordt een bijzondere dag gehouden in samenwerking met Optimaal FM rond het werk van de Moeder Teresa Stichting in het DRU complex in Ulft. In de popzaal zijn optredens, in de foyer een informatiemarkt. Buiten wordt een groot scherm geplaatst, waarop de sponsoren zichtbaar worden gemaakt.

,,Misschien is er minder toeloop dan in Doetinchem. Maar tegelijk wordt in de SSP-hal ook een grote kerstmarkt gehouden, dus we hebben goede hoop dat de mensen ons weer weten te vinden. En natuurlijk gaan we in de weken voor 8 december de boer op om sponsoren te vinden. Voor 100 euro word je al elke dag een keer genoemd op de radio.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek