Goederenvervoer.
Volledig scherm
PREMIUM
Goederenvervoer. © Carlo ter Ellen

Geen Noordtak door Liemers en de Achterhoek, nu onderzoek opzij geschoven is? ‘Stap vooruit voor ons’

DOETINCHEM - Dat er voorlopig nog geen onderzoek komt naar de Noordtak door deze regio ,,is voor ons een stap vooruit”. Dat zegt Rens Steintjes, de Doetinchemse wethouder die namens de zeven Achterhoekse gemeenten spreekt.

14 reacties

 • C.J.H. Heveling

  1 maand geleden
  @ Sander Eijsink, de door u genoemde groep bewoners heeft door middel van de RONA een dergelijk groot Nimby gedrag vertoont, dat alle respect van de overige Achterhoekers en Twethenaren geheel verdwenen is. Niet echt tactvol, misschien hebben jullie jezelf wel in de voet geschoten.
 • Jan de Goeijen

  1 maand geleden
  Geen oplossing van de probleem. In planning van overheid "ov 2040" staan voor na 2030 in totaal 71 goederen paden gepland voor het traject richting Oldenzaal. Hoe nu verder?
 • Kenneth Tharmaratnam

  1 maand geleden
  Als er daadwerkelijk nu een gedegen onderzoek zou plaatsvinden, zouden ze op zijn minst zien dat die Noordtak in ieder geval geen soelaas biedt voor de goederentreinen met bestemming of afkomstig vanuit Delfzijl, Stadskanaal, Veendam of elders in Groningen, Drenthe of Friesland die rijden over het spoortraject Arnhem-Deventer-Zwolle. En voorts dat de impact van het komende Duitse deel van de Betuweroute nog niet in volle omvang bekend is en dat er in Duitsland vermoedelijk ook nog capaciteit is
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Eerst zien dan geloven, het lijkt me weer een rookgordijn om andere zaken te verhullen.
 • A Eijsink

  1 maand geleden
  En de inwoners van arnhem velp rheden dieren brummen zutphen gorssel olst wijhe deventer wierden, borne' hengelo, oldenzaal etc.. etc... Die mogen nu de rotzooi dragen. De noordtak is er al lang via bestaand spoor. 's Avond en 's Nachts denderen hier goederentreinen dwars door dichtbevolkt gebied. Geen noordtak is wel weer heel erg nimby gedrag.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek