Gegiechel en geklap tijdens première speelfilm Elver

VideoDOETINCHEM/ DIDAM -  Zaterdagochtend ging de speelfilm High 5 in premiere bij filmzaal de Gruitpoort in Doetinchem. De film, die ongeveer twintig minuten duurt, is gemaakt door en met elf bewoners van zorginstelling Elver.

De acteurs, maar ook de vele introducees zagen de film voor het eerst in een volle filmzaal. Er wordt constant gegiecheld en geklapt. Vooral om Jeroen Reijmer, die in de rol kruipt van een wel erg grappige agent. ,,De echte politie-auto, vond ik het allerleukst”, vertelt de Doetinchemmer enthousiast over de auto die de cast twee uurtjes mocht lenen van Politie Zevenaar. 

Bassie en Adriaan

Jantine Alberts uit Didam vond het project meer dan leuk, geweldig zelfs. ,,Vooral omdat ik een echte zangeres mocht spelen.” ,,De acteurs mochten dan ook zelf kiezen welke rol ze het liefst wilden spelen”, vertelt regisseur Jorn Snelting, die van te voren had geïnventariseerd waar de interesses liggen van de bewoners. ,,Bassie en AdriaanFlikken Maastricht en muziek, daarom gaat de film High 5 over de politie, een boef en een band.”

Zin in

Zondagmiddag zien alle bewoners van Elver de filmpremière op het terrein van Banningshof, waar een rode loper wordt uitgelegd. De acteurs worden opgehaald met een limousine. De goedlachse Jeroen kan niet wachten en vindt het ook totaal geen straf, om de film nog een keer te bekijken. ,,Ik heb er zin in!”

HandicapNL, een fonds dat projecten ondersteunt die mensen met een beperking leren om zelf regie te nemen, heeft middels een financiële bijdrage ervoor gezorgd dat de speelfilm gerealiseerd kon worden.

 De acteurs die High 5 hebben mogelijk gemaakt: Steven Monfils, Bart Smits, Bouke Berendsen, Roel Kok, Menno Dillisse, Robert van Wijngaarden, Michel Alting, Jeroen Reijmer, Jantine Alberts, Jan Oosterink en Dewi Roelofs onder leiding van regisseur Jorn Snelting.

Volledig scherm
Een beeld van het premièrefeest in de Gruitpoort. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek