Gelderland in cijfers: 'Veel' sterfgevallen in Achterhoek, meeste verhuizingen in Wageningen

bevolkingscijfersDOETINCHEM/ WAGENINGEN - In het verspreidingsgebied van De Gelderlander overleden het afgelopen halfjaar relatief de meeste mensen in de Achterhoek. Wageningen kende naar verhouding juist de meeste verhuizingen. Dat blijkt uit de nieuwe bevolkingscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 reacties

 • Betrokken

  3 jaar geleden
  Werk zat maar een slecht niet passend woningaanbod. Zolang jongeren geen fatsoenlijk bouwdepot bij hun hypotheek kunnen krijgen wordt de oude voorraad niet meer duurzaam gemaakt of anderszins opgeknapt. Hierdoor wordt welwillende jeugd gedwongen richting iets nieuws waarbij niet meer geklust hoeft te worden.
 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  geen werk en geen woningen dan gaat die leeftijdsgroep wel op zoek naar een regio waar die voorzieningen wel voor handen zijn.
 1. Volle goederentreinen dwars door de Achterhoek? ‘Zover zijn we nog lang niet, de havenlobby maakt een hink-stap-sprong’
  PREMIUM
  15

  Volle goederen­trei­nen dwars door de Achterhoek? ‘Zover zijn we nog lang niet, de havenlobby maakt een hink-stap-sprong’

  DOETINCHEM - De havenlobby om een nieuwe goederenspoorlijn vanaf Arnhem, dwars door de Achterhoek, naar Oldenzaal in het regeerakkoord te krijgen, wordt goed in de gaten gehouden vanuit de regio. ,,We snappen dat deze partijen hier belang bij hebben, maar we hebben er ook duidelijke afspraken over op tafel liggen”, zegt de Doetinchemse wethouder Rens Steintjes.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek