Dominee Ina Veldhuizen in de kerkzaal van de Wingerd. Foto Theo Kock
Volledig scherm
PREMIUM
Dominee Ina Veldhuizen in de kerkzaal van de Wingerd. Foto Theo Kock © theo kock persfotografie

Geloven én handelen centraal in Doetinchemse kerken

VrijdaginterviewSamen zwerfafval opruimen, genieten van een maaltijd of kaartjes maken voor ouderen. Er zijn elk jaar weer iets minder kerkgangers maar de betrokkenheid van bezoekers van kerkgebouw De Wingerd in Doetinchem wordt steeds groter, zegt de trotse dominee Ina Veldhuizen.

De katholieke kerken lopen leeg en sluiten massaal de deuren. Doetinchem heeft nog altijd vijf protestantse gemeenschappen met een eigen kerkgebouw. Zitten mensen nog te wachten op de kerk?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meeste supermarkten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Meeste supermark­ten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

    Met het paasweekend voor de deur wordt extra drukte verwacht in supermarkten en andere winkels die voedsel verkopen. Mede daarom is de roep vanuit de branche om de openingstijden te verruimen sterk. Bijna alle gemeenten geven aan dat zij hebben besloten de openingstijden te verruimen. Ze willen daarmee de te verwachten drukte zo veel mogelijk spreiden en daarmee de kans op besmetting met het coronavirus inperken.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek