Trekkers bij het gemeentehuis in Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Trekkers bij het gemeentehuis in Zevenaar. © DG

Gemeenten spreken zich met ‘sympathie-voor- de-boeren-moties’ uit tegen stikstofbeleid: symboolpolitiek?

De ene na de andere gemeente die afgelopen week een stoet trekkers voor de deur kreeg spreekt in moties sympathie voor de boeren uit en wil dat hun zorgen beter gehoord worden in Den Haag. Maar wat heeft dat voor een zin? De gemeenten gaan er immers niet over. ‘Het is een beetje alsof je als gemeente Rusland veroordeelt voor de inval in Oekraïne.’ 

38 reacties

 • Peter Looyenga

  3 maanden geleden
  Weinig populisme denk ik, de lokale politiek wordt Den Haag ook steeds meer beu. Den Haag beveelt en de lokale politiek heeft het maar op te lossen, neem nu enkel maar het excessieve asiel beleid. Dit lijkt mij de bekende druppel...
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  @Dave het gaat er mij niet om wat er op die trekker staat, maar dat andere dingen nog veel gevaarlijker zijn, je kunt deze zaken niet gaan vergelijken op deze manier.
 • Mient Waal

  3 maanden geleden
  Dit is landelijk beleid en daar heeft de gemeente geen inbreng in. Puur populisme als raadsleden en wethouders zich er toch in mengen en boeren valse hoop geven.' Hekemaal eens, Ankie van Bronckhorst. De gemeenteraden moeten zich ook realiseren dat er nog andere opvattingen zijn, bij burgers en ook talrijke boeren, die wel biologisch en kringloop bezig zijn, daar wordt nu fijn overheen gewalst. Waarom, dat mogen we ons afvragen.
 • Dave den Ouden

  3 maanden geleden
  @mattie veld: aantal doden door politiekogel (de andere trekker op het spandoek) ligt zo tussen de 2 en 5 per jaar. Altijd nog minder dan de doden door boerentrekker ongevallen. Dat ligt gemiddeld op 16 doden per jaar (vaak ook nog kinderen op eigen erf. Een tragedie.). Wat op het spandoek staat klopt dus niet.
 • Ankie Bronckhorst

  3 maanden geleden
  Dit is landelijk beleid en daar heeft de gemeente geen inbreng in. Puur populisme als raadsleden en wethouders zich er toch in mengen en boeren valse hoop geven. Laten de gemeenten hun eigen taken nou maar eens beter uitvoeren. Jeugdbeleid, zorgtaken en het gemeentelijk publiek domein.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem