De Doetinchemse windmolens zijn gepland in het groene gebied langs de Oude IJssel, tussen de Barlhammerweg en de rivier.
Volledig scherm
PREMIUM
De Doetinchemse windmolens zijn gepland in het groene gebied langs de Oude IJssel, tussen de Barlhammerweg en de rivier. © Jan Ruland van den Brink

Gespreksleider windmolens Doetinchem nu al onder vuur: ‘Of ze er wel of niet komen maakt mij niks uit’

DOETINCHEM - Nog voor zij goed en wel begonnen is als gespreksleider van de klankbordgroep die meedenkt over de inpassing van windmolens in Doetinchem, ligt Judith van de Geer al onder vuur. Twee actiegroepen eisen in een brief aan wethouder Frans Langeveld van Doetinchem het aftreden van de Arnhemse.

5 reacties

 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  moeten die dingen ons nou met alle geweld door de strot geduwd worden en hebben ze daarom maar een ervaringsdeskundige benadert? nou dan stop liever maar meteen met dit nutteloze idee. als een achterhoeker zegt, dat zij die dingen niet willen dan willen zij dat niet.
 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  eerst praten en dan komen tot een oplossing. maar niet zonder de burger erbij te betrekken het land vol plempen met die dingen.
 • Hans de Graaf

  3 weken geleden
  Denk dat mevrouw blij moet zijn dat de vertrouwensvraag al aan het begin van het proces wordt gesteld. Waar zij aangeeft reeds ervaring te hebben in soortgelijke processen, kan dit ook worden uitgelegd als "ik weet hoe je onwillende burgers dit soort projecten - middels een klankbordgroep - door de strot duwt". Want dat is meestal de praktijk.
 • Hendrik Jan Willem

  3 weken geleden
  Nederland neemt kerncentrale in Duitsland over, opgelost
 • Coen Heveling

  3 weken geleden
  Ook vandaag weer: eerst duidelijke meetbare of controleerbare regels opstellen. Daarna praten en een positieve beslissing wordt pas genomen wanneer alle partijen het met elkaar eens zijn. Zo niet, dan is het toch echt wel voor de bühne. En waarom mogen de bewonersgroepen niet zelf een gespreksleider voordragen? Juist ja, goed geraden.
 1. De Graafschap laat lichte tekenen van herstel zien na rampweek: ‘We hebben mentaliteit getoond’
  PREMIUM
  8

  De Graafschap laat lichte tekenen van herstel zien na rampweek: ‘We hebben mentali­teit getoond’

  UTRECHT - Hangend en wurgend, piepend en krakend én bovenal op karakter heeft De Graafschap in de jacht op promotie naar de eredivisie weer een stap in de goede richting gezet. Met de 0-1 zege bij Jong FC Utrecht, drie dagen na de blamerende nederlaag tegen FC Dordrecht (0-3) en het eerdere verlies bij NAC Breda (3-1), is een sportieve crisis weer even afgewend. Maar met een zwaar programma voor de boeg blijft de druk op de Doetinchemse club onverminderd groot.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Uitblinkende Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfinale
  Play

  Uitblinken­de Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfina­le

 2. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

Achterhoek