De woning aan de Papaverstraat brandde van binnen volledig uit.
Volledig scherm
De woning aan de Papaverstraat brandde van binnen volledig uit. © RonV Media

Getuige in het ziekenhuis: rechtszaak fatale woningbrand Doetinchem aangehouden

DOETINCHEM - Omdat een getuige in het ziekenhuis blijkt te liggen, is de rechtszaak over de fatale woningbrand aan de Papaverstraat in Doetinchem aangehouden. De zaak zou donderdag 17 mei behandeld worden bij de rechtbank in Zutphen. De nieuwe datum is 15 augustus.

In de nacht van 19 op 20 augustus 2017 brandde een woning aan de Papaverstraat in Doetinchem uit. Daarbij kwam een 58-jarige vrouw uit Doetinchem om het leven. Kort na de brand werd een 53-jarige Doetinchemse aangehouden. Zij wordt ervan verdacht de brand te hebben veroorzaakt. De aanklacht tegen haar luidt moord. Ze zit sinds haar arrestatie in voorarrest.

9 maanden

Donderdag, 9 maanden na de brand, zou de zaak inhoudelijk behandeld worden. De rechtbank wilde daarbij een getuige horen, maar deze is onlangs in het ziekenhuis opgenomen, zo werd enkele dagen geleden bekend. De rechtbank hecht zo veel belang aan de getuigenis dat de zaak is aangehouden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek