GroenLinks heeft fractievoorzitter Karen Kamps opzij geschoven vanwege de gifvatenaffaire in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
GroenLinks heeft fractievoorzitter Karen Kamps opzij geschoven vanwege de gifvatenaffaire in Doetinchem. © Theo Kock/GroenLinks

Gifvatenaffaire Doetinchem: GroenLinks zegt vertrouwen op in fractievoorzitter

Gifvaten affaireDOETINCHEM - De fractie van GroenLinks in Doetinchem heeft het vertrouwen opgezegd in fractievoorzitter Karen Kamps. Dat laat Marcella Heerenveen weten in een persbericht. Heerenveen, naast Kamps en Anne Marie Kamphuis een van de drie raadsleden in de Doetinchemse fractie, neemt nu zelf het fractievoorzitterschap op en bedankt Kamps voor bewezen diensten. 

30 reacties

 • Louise

  1 jaar geleden
  U bent vast zelf Groen Links en een insider. 
 • Louise

  1 jaar geleden
  Volgens mij heeft ze toch heel heel voor elkaar gekregen.
 • Louise

  1 jaar geleden
  Dat wordt de meesten juist erg kwalijk genomen. Dus moeilijke keuze.
 • Louise

  1 jaar geleden
  In principe ja. Maar de meeste klokkenluider wacht in de praktijk een wreed lot van ontslagen en nergens meer aan de bak komen of nog erger. Dat zie je hier ook maar weer. Tja socialistische partij, daar moet alles samen gedaan worden.
 • Sjakie

  1 jaar geleden
  Groen Links als machtpartij, Net zoals vroegen bij de PVdA, daar horen afsplitsingen, zwartmakerijen, opheffingen e.d. bij. Dat is altijd beter dan besturen. :-))
 1. Buren van vaten met blusschuim hebben appels met gif aan boom: ‘In 2018 nog van gegeten’
  PREMIUM

  Buren van vaten met blusschuim hebben appels met gif aan boom: ‘In 2018 nog van gegeten’

  DOETINCHEM - ,,Hoe verkopen we nu ons huis nog", vraagt Roelof de Wit zich af. De Doetinchemmer is de naaste buur van de 1.300 vaten met blusschuim die staan opgestapeld op een terrein aan de Voltastraat. De gemeente Doetinchem wil vaart maken met het verwijderen. Onderzoek wijst uit dat de appels aan zijn bomen PFOS bevattten, hetzelfde niet afbreekbare gif dat zit in het blusschuim.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek