Volledig scherm
Het voormalige pand van Ziengs wordt dit najaar betrokken door het Graafschap College. © DG

Graafschap College komt in winkelpand Boliestraat

DOETINCHEM - Het Graafschap College neemt intrek in een winkelpand in de Boliestraat in Doetinchem. Het ROC creëert op deze manier voor de sector Economie & Dienstverlening een praktijklocatie in de binnenstad. 

De winkel werd tot eind 2017 gebruikt door schoenenzaak Ziengs, die tegenwoordig in de Hamburgerstraat zit. Het pand wordt na een verbouwing dit najaar in gebruik genomen. De school huurt de winkel voorlopig voor twee jaar. 

Het pand krijgt twee aparte ruimten. In de ene ruimte is de praktijkruimte voor de opleiding retail. In de andere ruimte komt de loopbaanwinkel, een informatiepunt voor scholings- en loopbaanvraagstukken. 

Achterhoek Plaza

Aanvankelijk had het Achterhoekse ROC plannen om intrek te nemen in het achterste deel van de voormalige V&D, waar nu een oosters restaurant komt. René van Gils, bestuurder van het Graafschap College, was bedenker van dit plan dat de naam Achterhoek Plaza zou krijgen. Daarbij zouden ook Achterhoekse bedrijven in het pand gaan. 

Nadat Van Gils in maart 2018 afscheid nam van het Graafschap College ging er een paar maanden later een streep door het plan. De school vond het te risicovol trekker te zijn van het project. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek