Volledig scherm
De Hemarkt komt in de voormalige V&D in Doetinchem. © Jan van den Brink

Graafschap College wil in deel voormalige V&D

DOETINCHEM - Het Graafschap College wil een deel van de voormalige V&D-winkel in de Doetinchemse binnenstad huren om daar onder meer stageplekken te creëren voor scholieren. Het ROC heeft het oog laten vallen op het achterste deel van het pand waar voorheen restaurant La Place zat.

„We zoeken al langere tijd realistische situaties waarin we studenten kunnen opleiden", zegt bestuurder René van Gils. „Dat doen we al op andere terreinen, zoals techniek en zorg en welzijn. Dit is een kans voor de opleidingen economie en dienstverlening."

Horeca
De horeca in de V&D moet gerealiseerd worden door bestaande bedrijven in de binnenstad. „Stage lopen kan niet bij een school maar moet bij een erkend leerbedrijf", zegt Van Gils. "We zijn dus in gesprek met horecabedrijven." Daarnaast is het Graafschap College in onderhandeling met de verhuurder van het winkelpand: vastgoedbedrijf Nyenburgstaete uit Delft.

Gesplitst
De voormalige V&D (en daarvoor zat Huls hier tot juni 2007) telt meerdere verdiepingen en heeft een totale vloeroppervlakte van ongeveer 7.000 vierkante meter. Daarvan wordt op dit moment 1.000 vierkante meter (aan de zijde van de Hamburgerstraat) tijdelijk gebruikt door Hemarkt. „Willen wij erin dan zal het pand gesplitst moeten worden", zegt Van Gils.

Fontein
Het Graafschap College zou aan de uitgang aan de Synagogestraat komen te zitten. „Een door de gemeente met een fontein nieuw ingerichte, prachtige plek", zegt Van Gils.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek