Graafschap-fan Rene hoeft het voetbalstadion niet te missen, hij heeft er één in z’n achtertuin

videoDe komende maanden zitten de voetbalstadions nog op slot. Mogelijk wordt er in 2020 helemaal niet meer voor publiek gespeeld. Graafschap-supporter Rene van Uem (52) uit Gaanderen hoeft alleen maar zijn achterdeur uit te lopen om even dat stadiongevoel terug te halen. Hij bouwde de afgelopen jaren een mini-voetbalstadion in zijn achtertuin.

Het stadionnetje is een typisch geval van ‘een beetje uit de hand gelopen’, erkent Van Uem. Het begon met een klein grasveldje voor zijn twee zoons, maar er kwam steeds meer bij. Uiteindelijk begint het met reclameborden rondom het veld echt op een stadion te lijken. Blikvanger is de typisch ‘Engelse’ tribune met een capaciteit van 30 zitplaatsen inclusief nummers op de stoeltjes.

Stap voor stap wordt het stadion in Gaanderen steeds groter. ,,Als je er goed beschouwd naar kijkt is het voor een buitenstaander misschien niet zo veel. Wat hout, een beetje gras. Maar het heeft wel dat echte stadiongevoel.’’

Zo komen de stoeltjes op de grote tribune nog van de oude Vijverberg. ,,Dit is het derde leven dat deze stoeltjes hebben. Na de Vijverberg gingen ze naar voetbalclub VVG ’25 en nu heb ik ze hier op de tribune.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek