Volledig scherm
Henk Bloemers (midden) met zijn hofhouding. © Carnavalsvereniging De Umdraeyers

Graafschap-man Henk Bloemers is stadsprins van De Umdraeyers: ‘Leutekum veur altied’

DOETINCHEM - Henk Bloemers is zaterdagavond tijdens de Leutekumse galazitting in schouwburg Amphion gepresenteerd als 42ste prins van De Umdraeyers en als stadsprins van Leutekum. De Zelhemmer heeft een leus uitgekozen die refereert aan De Graafschap, waar hij al lange tijd werkt: #Leutekum veur altied!

Als adjudant van vorst Vincent de 1ste mocht Bloemers vier jaar geleden al proeven aan het carnaval vieren ‘in functie’. Nu staat hij zelf aan het hoofd van het Doetinchemse carnaval en wordt hij bijgestaan door zijn beste vrienden. De adjudanten zijn Herman Kemper, Marco Puthaar, Vanessa Walterbos en Judith Roelofsen.

Leutekumse galazitting

Ruim achthonderd belangstellenden waren zaterdag in Amphion getuige van optredens van onder andere Lange Frans, Thomas Berge en Romy Monteiro. 

Carnavalsvereniging De Umdraeyers bestaat sinds 1978 en is de stadsvereniging van Doetinchem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek