Graansilo Wehl stroomt langzaam vol

WEHL - Drie nieuwe huurders zijn er gevonden voor de Graansilo in Wehl. Daarmee hebben nu 11 van de 15 bedrijfsruimten een gebruiker.

Rinkjan Postma van BOEi (boven) en Bryan Klein Bluemink van Hurenkamp Architecten in één van de ruimten in de Graansilo. Foto Theo Kock.
Volledig scherm
Rinkjan Postma van BOEi (boven) en Bryan Klein Bluemink van Hurenkamp Architecten in één van de ruimten in de Graansilo. Foto Theo Kock. © DE GELDERLANDER

Ze worden wel de kathedralen van het platteland genoemd: graansilo's. Ooit gebouwd voor de productie en distributie van veevoeder, heeft menigeen de tand des tijds niet overleefd. De silo naast het station van Wehl is gerestaureerd door BOEi, een organisatie die industrieel en cultureel erfgoed een nieuwe bestemming geeft. Het is nu een bedrijfsverzamelgebouw. 

Vaart komt erin

Het pand is met moderne voorzieningen uitgerust maar heeft ook nog veel originele elementen. Na een lange aanloopperiode begint de vaart er nu in te komen met de verhuur. De gebruikers zijn vooral kleine bedrijven in de creatieve sector en de media. 

Onlangs werden drie nieuwe contracten gesloten: met Diva Dichtbij (regelt optredens voor mensen die zelf niet naar het theater kunnen komen), Reble (creatieve concepten) en GMP (reclamemateriaal). 

De jonge creatievelingen van Reble zijn helemaal op  hun plek in de silo. ,,Voor ons geen standaard kantoor", zegt Aniek te Kronnie (22) uit Vragender. ,,In een omgeving als deze komen de creatieve ideeën gewoon makkelijker."

Graansilo's worden wel de kathedralen van het platteland genoemd. Foto Theo Kock.
Volledig scherm
Graansilo's worden wel de kathedralen van het platteland genoemd. Foto Theo Kock. © DE GELDERLANDER

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek