Groene schoolpleinen zijn een hype

DOETINCHEM - Gelderse basisscholen verdringen zich bij de provincie voor een subsidie van maximaal 17.500 euro voor het aanleggen van groene speelpleinen. Basisschool De Huet in Doetinchem is een van de eerste scholen, die gebruik heeft gemaakt van deze subsidie.

De leerlingen Loek en Lisa (11) zijn er blij mee: het nieuwe, groene speelplein van hun basisschool De Huet in Doetinchem. De twee hebben geluk en een beetje pech. Ze hebben drie jaar lang mee mogen praten over de inrichting van het plein. Maar nu het plein eenmaal aangelegd is, kunnen ze er nog maar een paar maanden echt van profiteren. Dan gaan Loek en Lisa namelijk naar de middelbare school. ,,Het is echt mooi geworden”, vindt Loek. ,,Het leukste vinden we de speelbult. Daar kunnen we gezellig kletsen en een beetje zitten”, vult Lisa aan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek