De ruim 1300 vaten met giftig blusschuim op het terrein van het faillietverklaarde Rutgers Milieu in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De ruim 1300 vaten met giftig blusschuim op het terrein van het faillietverklaarde Rutgers Milieu in Doetinchem. © DG

GroenLinks vraagt hulp provincie bij opruimen ‘gifvaten’ bij Rutgers Milieu

DOETINCHEM - De statenfractie van GroenLinks vraagt of de  provincie Gelderland financieel hulp kan bieden bij het opruimen van de 1300 vaten van Rutgers Milieu in Doetinchem. ‘Wil de provincie geld voorschieten om het terrein snel veilig te maken', vraagt statenlid Charlotte de Roo.

7 reacties

 • Eelco .

  1 jaar geleden
  Waarom het probleem bij de provincie neerleggen? In eerste instantie is het een probleem voor de vervuiler en / of de grondeigenaar (vergelijk het met de vondst van XTC afval: als dat op jouw terrein wordt gevonden, ben je ook de klos). Als daar niets te halen valt, dan ligt het bij de gemeente. Zij hebben het zo op laten lopen. Ze hadden tussentijds moeten handhaven toen er meer werd opgeslagen dan de vergunning toestond. Nu ze dat niet hebben gedaan moeten zijn op de blaren zitten en het niet proberen af te wimpelen op een ander.
 • Sjakie

  1 jaar geleden
  Dus als ik mijn werk niet doe als gemeente (handhaving) dan krijg ik geld van de provincie?? Mooi manier om op je eigen taken te bezuinigen. De flappentap staat tenslotte in Arnhem ;-))
 • benzz

  1 jaar geleden
  Als de gemeente Doetinchem zelf passief blijft en de inwoners en natuur bewust in gevaar brengt, dan mogen we heel blij zijn met een initiatief vanuit de provincie. Het spul moet nu echt snel weg ! Als je als gemeente wilt wachten tot dat het failliete bedrijf dit gaat betalen dan gaat het nog jaren duren en die tijd hebben we niet. Overigens, er is genoeg geld bij de gemeente, maar ze geven het liever uit aan de ontwikkeling van een industrieterrein waar niemand om gevraagd heeft. Of ze laten het wegstelen door een ambtenaar en doen vervolgens geen aangifte. Maar dat terzijde.
 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Goed zo, hoofdelijk aansprakelijk stellen en de gemeenschap voor de kosten op laten draaien.
 • GJvO

  1 jaar geleden
  De heer Haggeman zet aanhalingstekens rondom gifvaten. Het is duidelijk dat hij geen achtergrond in de chemie heeft. Er komen dampen vrij waarbij de vraag is of deze niet slecht voor de mens zijn. De vaten lekken en hebben de natuur bereikt! De bomen zijn al dood. Hoezo geen gifvaten?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek