Volledig scherm
Bij Wehl komt een groot outdoorcentrum waar ook gepaintballd kan worden. © Maryke Mondria

Groot outdoorcentrum op voormalige camping Stille Wald bij Wehl

WEHL - De voormalige camping Stille Wald aan de Koningsweg in Wehl wordt omgebouwd tot een groot outdoorcentrum. De gemeente Doetinchem heeft deze maand groen licht gegeven voor een belangrijk deel van de plannen.

Op het terrein is al een circuit aangelegd met een lengte van bijna een kilometer. Het circuit mag gebruikt worden om te fietscrossen. Uitbater is het Arnhemse outdoorcentrum TeamGamez. Het bedrijf wil op de Wehlse locatie ook lasergamen, paintballen en airsoften mogelijk maken. Een woordvoerder van TeamGamez laat weten het nog te vroeg te vinden om meer informatie naar buiten te brengen.

Het idee is uiteindelijk om op het aangelegde circuit ook elektrische motoren te laten crossen. Voordeel voor de omwonenden is, dat deze motoren geen herrie maken. Burgemeester en wethouders beraden zich nog over dit deel van de plannen.

Schietcentrum

Het Stille Wald is al jaren geen camping meer. In 2011 werden nog plannen gepresenteerd voor een nationaal schietcentrum. Ook lagen er plannen voor het bouwen van vakantiehuisjes op het terrein. ,,We merken dat er daardoor veel vragen zijn bij de omwonenden van het terrein. We doen goed ons best iedereen op de juiste manier te informeren", liet eigenaar Robert Fuhler van het terrein weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek