Volledig scherm
© pixabay.com

Hagenaar vier jaar cel in voor woningoverval in Doetinchem

DOETINCHEM/ ZUTPHEN - Een 32-jarige man uit Den Haag heeft een gevangenisstraf gekregen van vier jaar voor een gewelddadige woningoverval in Doetinchem en het in bezit hebben van een balletjespistool. De man moet bovendien nog een eerder opgelegde celstraf van zestig dagen uitzitten.

Het slachtoffer uit Doetinchem dacht in juni 2015 een afspraak te hebben met een via internet geregelde prostituee. Met haar kwam een tweede vrouw mee. Die liet later twee mannen binnen, onder wie de Hagenaar.

Vastgebonden
De vrouwen bonden de halfnaakte Doetinchemmer vast aan het bed in zijn slaapkamer, waar hij daarna werd bedreigd en geslagen. Terwijl het slachtoffer vastzat aan zijn bed is de woning overhoop gehaald en zijn er spullen meegenomen. Hij moest zijn pinpas én -code afgeven.

Herhaling
De Hagenaar is volgens de rechtbank 'niet of slechts in zeer beperkte mate gemotiveerd om zijn leven te veranderen'. Ze vindt de kans op herhaling groot, weegt mee dat de woningoverval met meerdere mensen is gepleegd en dat de man een balletjespistool bezat, een voorwerp dat 'sprekende gelijkenissen vertoont met een vuurwapen'.

Jeugddetentie
De rechtbank veroordeelde vrijdag 11 maart al de twee betrokken vrouwen tot jeugddetentie (20 maanden waarvan 5 voorwaardelijk) en een celstraf van 195 dagen. Tegen de vierde verdachte loopt het onderzoek nog.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek