Volledig scherm
Hans van Londen. Foto: Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Hans van Londen heeft grootste showroom ter wereld

DOETINCHEM - Als Hans van Londen wel eens werd gebeld met de vraag of hij ook iets van zijn ontwerpen op werkelijke schaal kon laten zien, zei hij: ,,Kom maar naar Doetinchem, daar heb ik de grootste showroom ter wereld.”

Van Londens handtekening staat onder zeker twaalf horecazaken in Doetinchem, waarvan een aantal ook al weer is verdwenen. Zijn eerste ontwerp - samen met zijn vader - dateert van 1980: Trinity’s Café, dat nog altijd kenmerken heeft van het oorspronkelijke ontwerp. Zijn laatste ontwerp is Macamba, het tropische restaurant naast Gringo’s dat vrijdag 15 maart officieel opent. 

Zijn handtekening staat onder de interieurs van de volgende horecazaken in Doetinchem: Plaza Bodega, Hart van Doetinchem, ‘t Vermaeck, Down Under (bestaan allen niet meer),Trinity’s Café, eetcafé Jansen, grandcafe De Bank, Paddy’s Pub, Gringo’s (op plek Down Under), Pincho’s, Sir James en Macamba. Buiten Doetinchem ontwierp hij onder meer De Groes (Zelhem) en Loco (Lievelde).

Volledig scherm
Macamba, het nieuwe restaurant bij Gringo's, ontworpen door Van Londen. © Jan Ruland van den Brink

Lees vrijdag het interview met Hans van Londen in de editie Achterhoek van De Gelderlander.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek