Volledig scherm
Frank Wissink. © CDA

Heemraad Frank Wissink: 'Mijn werk bij het waterschap is nog niet af'

STOKKUM/ DOETINCHEM - Frank Wissink (58) is opnieuw verkozen tot lijsttrekker van het CDA voor de verkiezingen bij Waterschap Rijn en IJssel. Wissink, die woont in Stokkum, is sinds 2015 heemraad bij dit waterschap en wil zijn werk graag voortzetten.

,,Ik ben vereerd om door de leden nogmaals te zijn verkozen tot lijsttrekker’’, aldus Wissink. ,,Mijn werk bij het Waterschap Rijn en IJssel is nog niet af. Er liggen de komende jaren grote uitdagingen op het gebied van waterveiligheid en het klimaat. Ik kijk er uit om samen met andere CDA-kandidaten een mooi verkiezingsresultaat te bereiken, en zo nog meer mooie dingen te kunnen realiseren.”

20 maart

De verkiezingen voor het waterschap Rijn en IJssel zijn gelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten op woensdag 20 maart 2019.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stadse Fratsen: Kerstkaart
    PREMIUM
    Column

    Stadse Fratsen: Kerstkaart

    Nu ik er goed over nadenk komen er bij mij eigenlijk niet eens zo heel veel mensen over de vloer. Wekelijks een vrouw die de boel aan kant houdt, maar die komt altijd als ik er niet ben. Pas nog een vriend van me die de tuin doet. Soms mijn buurman. Wat langer geleden twee mannen die een boekenkast in elkaar zetten. En natuurlijk mijn vriendin, al ben ik meestal bij haar. Maar vorige week waren er op een avond ineens vier dames. Mijn vriendin en drie vriendinnen van haar. Mijn huis was de plek van samenkomst want ze gingen een verrassingsbezoek brengen aan mijn buurvrouw, die weer van alle vier een vriendin is. Met tussenpozen kwamen ze aangezet. Mijn vriendin als eerste. Voor de tweede werd een stoel aangeschoven en even later voor de derde ook. Ik maakte thee. Toen ik goed en wel weer zat zei de derde dame: ,,Gôh, de eerste kerstkaart is er al weer.'' Er staat inderdaad een kerstkaart op mijn schoorsteenmantel. Mij viel hij al niet meer op maar mijn vriendin had me er pas nog op gewezen. Kan misschien wel een keer weg, had ze er aan toegevoegd. Maar ik had er geen aandacht aan geschonken. De laatste vrouw kwam binnen. Ze bleef staan want ze wilde direct door naar de buurvrouw. Thee hoefde ze ook niet. Wel scande ze snel, zoals vrouwen dat dus kunnen, de woonkamer en zei: ,,Ze zijn vroeg dit jaar, de kerstkaarten.'' Ik pakte de kerstkaart van de schoorsteenmantel want ik begon me af te vragen wie de kaart ook al weer had gestuurd. Tante, natuurlijk. Tante was de enige die me vorig jaar over de post een kerstkaart stuurde. Dit jaar krijg ik er vermoedelijk geen een, want ze is er niet meer. Ik denk dat ik de kaart maar laat staan.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek