Volledig scherm
PREMIUM
Het begin van de processie in Wehl in 2001. Links vooraan voormalig boswachter Harry Moorman. In het midden Paul Tervoort, destijds pastoor van de St. Martinusparochie in Wehl. © Jan Ruland van den Brink

Heisa om verplaatsen traditionele processie in Wehl: ‘En dat achter mijn rug om’

WEHL - Het verplaatsen van de jaarlijkse processie in Wehl van zondag 16 juni (de zondag na Pinksteren) naar zondag 23 juni (de tweede zondag na Pinksteren) doet de gemoederen hoog oplopen in het dorp. 

,,Er wordt voorbij gegaan aan eeuwenoude tradities”, zegt Marc van Aalst, voorzitter van de werkgroep van de processie in Wehl. ,,De pastoor in Didam denkt alles te kunnen veranderen. En dat achter mijn rug om.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek