Het begin van de processie in Wehl in 2001. Links vooraan voormalig boswachter Harry Moorman. In het midden Paul Tervoort, destijds pastoor van de St. Martinusparochie in Wehl.
Volledig scherm
PREMIUM
Het begin van de processie in Wehl in 2001. Links vooraan voormalig boswachter Harry Moorman. In het midden Paul Tervoort, destijds pastoor van de St. Martinusparochie in Wehl. © Jan Ruland van den Brink

Heisa om verplaatsen traditionele processie in Wehl: ‘En dat achter mijn rug om’

WEHL - Het verplaatsen van de jaarlijkse processie in Wehl van zondag 16 juni (de zondag na Pinksteren) naar zondag 23 juni (de tweede zondag na Pinksteren) doet de gemoederen hoog oplopen in het dorp. 

,,Er wordt voorbij gegaan aan eeuwenoude tradities”, zegt Marc van Aalst, voorzitter van de werkgroep van de processie in Wehl. ,,De pastoor in Didam denkt alles te kunnen veranderen. En dat achter mijn rug om.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek