De in Nederland getrainde hond Conan heeft IS-leider Al-Baghdadi in een tunnel opgejaagd tot hij zichzelf opblies.
Volledig scherm
PREMIUM
De in Nederland getrainde hond Conan heeft IS-leider Al-Baghdadi in een tunnel opgejaagd tot hij zichzelf opblies. © EPA

Hele wereld wil de Nederlandse politiehond, maar er is een keerzijde

De beste politiehonden ter wereld komen van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Maar waar trots zou moeten overheersen bedreigen leden elkaar en doet de politie onderzoek naar mishandeling van honden. Wat is er aan de hand? ,,De handel heeft een hobby verpest.”

9 reacties

 • H Oosting

  1 jaar geleden
  Koninklijke en politie. Deze twee woorden passen niet bij de mishandelingen van de honden. Bestuurders van de KNPV verenigingen hebben tonnen boter op hun hoofd. De organisatie lijkt behoorlijk verrot te zijn. De bezem moet erdoor en bij de trainingen moet iemand aanwezig zijn van de dierenbescherming, de enige manier om schoonschip te maken.
 • Jaap

  1 jaar geleden
  Export verbod. Om de honden te beschermen....Lost rest van het probleem vanzelf op.
 • Jansen

  1 jaar geleden
  Ja mensen honden africhten is geduld hebben maar deze mensen fokken maar nestje en dan zijn ze niet geschikt voor de africhting dan maar weer weg.,diep triest voor deze honden
 • Loex Well

  1 jaar geleden
  De wantoestanden in deze "sport" zijn al heel lang bekend. Ook worden er voor de africhting niet geschikte honden verkocht aan particulieren. Dit zijn wel evengoed honden uit werklijnen qua afstamming en die worden horendol als ze bij iemand thuis grotendeels voor de kachel moeten gaan liggen. En deze komen dan vaak in het asiel terecht en zijn zeer moeilijk te herplaatsen.
 • Model53

  1 jaar geleden
  In 1966 zong Boudewijn de Groot het al: "Maar ja, het geld gaat altijd voor..." Het honger naar geld-virus is de grootste pandemie ooit. Dieren zijn al sinds heugenis het slachtoffer hiervan, af en toe komt er iets in de openbaarheid.  

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek