Volledig scherm
Het pand waarin voorheen De Gelderlander huisde in Doetinchem. Archieffoto: Jan van den Brink

Hendrixen koopt oude pand De Gelderlander en vraagt publiek om idee

DOETINCHEM - Hendrixen & Hendrixen is de nieuwe eigenaar van het pand in de Grutstraat in Doetinchem waarin tot augustus 2015 de krant De Gelderlander huisde. In de praktijk zijn de eigenaren Rick en Christie Hendrixen.

Dit zijn de zoon en dochter van Walter en Brigitte Hendrixen, uitbaters van onder meer Grandcafé De Bank en Stadsbrouwerij Hendrixen.

Familie
„Ooit moeten we bezittingen overdragen aan onze kinderen", zegt Walter Hendrixen. „In feite doen we dat nu al. Ook het pand waarin Stadsbrouwerij Hendrixen (tegenover het Gelderlanderpand, red.) in zit is van onze kinderen."

Ideeën
De toekomst van het pand, eind jaren vijftig ontworpen door de architect Jan Ovink, is ongewis. „We roepen mensen op met ideeën te komen", zegt Hendrixen. „Eerst wilden we het pand slopen en er een terras maken. Dat is nog steeds een optie, maar verhuur kan ook. Misschien wil De Gelderlander wel terug in het pand." De Gelderlander zit sinds augustus 2015 in een kantoor aan de Terborgseweg in Doetinchem.

Hendrixen acht de kans klein dat er horeca in het pand komt: „Er zijn het afgelopen jaar diverse rondleidingen geweest van belangstellenden, maar daaronder zaten geen mensen uit de horeca."

De totale oppervlakte van het pand (drie etages, een kelder en een achterbouw) is 1.800 vierkante meter.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek