‘Henri-George? Nee joh, hij heet gewoon Henk’: de ontmaskering van een Doetinchems raadslid met grote verhalen

VideoDOETINCHEM - Het Doetinchemse gemeenteraadslid Henri-George Moïze de Chateleux (72) maakte indruk met verhalen over zijn verleden. Al zijn broers en zussen overleden aan besmettelijke ziektes. Zelf werkte hij jaren als klinisch psycholoog in Frankrijk. Allemaal niet waar, zegt zijn familie. Wat is de waarheid van Henri-George Moïze de Chateleux?

10 reacties

 • P Van de Kaa

  4 maanden geleden
  Paul David, dit soort types vind je overal. Beetje flauw om hier je politieke afkeur te ventileren.
 • A.M. BERBEN

  5 maanden geleden
  Dit is nu alweer het derde negatieve verhaal over het functioneren van de gemeente Doetinchem op rij. De burgemeester van Doetinchem vond zeer onlangs nog dat minister DE JONGE wel zou mogen aftreden voor wat hij had gezegd over lokale besluitvorming inzake corona. Inmiddels denk ik dat die burgemeester zelf wel eens aan aftreden mag gaan denken althans ervoor mag kiezen om tenminste een jaar lang zich niet meer publiekelijk negatief uit te laten over anderen, hij heeft werk genoeg thuis!
 • Eric Schuurman

  5 maanden geleden
  Hahaha! Wat een verhaal zeg. Heerlijk. Dit zijn de verhalen voor bij het koffie-apparaat.
 • bernt tenissen

  5 maanden geleden
  Wat een Pipo ! Goed redactiewerk van de Gelderlander, als het echt klopt dat deze “Henk” een rijke fantasie heeft, dan is er geen plaats meer voor hem in de gemeenteraad. Dat lijkt me duidelijk. En wederom haalt de gemeente Doetinchem het nieuws. Is het geen stelende ambtenaar of incompetente wethouder, dan is het wel een raadslid met een bijzonder CV.
 • bernt tenissen

  5 maanden geleden
  Wat een Pipo. Goed

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek