Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool Hogenkamp barst uit de voegen. Foto: Theo Kock © theo kock persfotografie

Het Hogenkampmysterie: hoe kan het dat een basisschool groeit in tijden van krimp?

DOETINCHEM - Hoe kan het dat basisschool Hogenkamp in Doetinchem uit zijn voegen barst, terwijl er 33 procent minder kinderen geboren worden in de stad? 

Basisschool Hogenkamp telde 1 oktober 2018 423 leerlingen. Dat waren er 1 oktober 2009 nog 273. De school aan de Lohmanlaan is dus gegroeid met 55 procent. Hoe is dat te rijmen met de krimp van 33 procent in de gemeente Doetinchem, zoals staat in het recente rapport van Achterhoek VO? Welnu: beide kloppen. 

Wie het basisschoollandschap van de gemeente Doetinchem op een rij zet, ziet dat er op 1 oktober 2018 ongeveer twintig scholen zijn met 4.637 leerlingen. Op 1 oktober 2009 waren dat iets meer scholen (er zijn wat fusies geweest) en totaal 5.423 leerlingen. Over deze negen jaar was er dus een krimp van 14,5 procent. Dat is wat lager dan Achterhoek VO - dat een periode van vijftien jaar beslaat - stelt maar is niettemin enorm.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE:  De Graafschap toch zonder Seuntjens in topper tegen NAC
    LIVE

    LIVE: De Graafschap toch zonder Seuntjens in topper tegen NAC

    BREDA - De Graafschap moet het maandagavond (aftrap 20.00 uur) in de basisopstelling stellen zonder Ralf Seuntjens. De spits van de Doetinchemmers, terug van een kuitblessure, is niet fit genoeg bevonden om aan de aftrap tegen NAC te verschijnen. Hij zit wel op de bank. De Graafschap, nummer drie van de eerste divisie, moet winnen van directe concurrent NAC (tweede met drie punten meer) om in het spoor te blijven van koploper SC Cambuur. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek