Volledig scherm
PREMIUM
De tafels - inclusief Achterhoekse vlag - staan klaar voor de vergadering van de Achterhoek Raad. © DG

Het ‘k-woord’ wordt niet door de Achterhoek genoemd

DOETINCHEM - Krimp - het ‘k-woord’ - wordt niet genoemd in de zestien pagina’s die het stuk ‘Achterhoek Visie 2030' telt. Dat getuigt van positivisme maar niet van realisme. 

Blijmoedig wordt in het stuk gesteld dat de Achterhoek de ambitie heeft tussen nu en 2025 27.000 arbeidskrachten naar de regio te trekken. En inderdaad, als die 27.000 mensen inderdaad naar de Achterhoek komen en hier wellicht nageslacht achterlaten, is de bevolkingsdaling ook uit de wereld. 

Maar dit enorme getal maakt vooral duidelijk welk zwaar weer de Achterhoek wacht. Op dit moment is er al een tekort aan arbeidskrachten dus de vraag is waar deze groep (bijna net zo groot als het aantal inwoners van de gemeente Winterswijk) vandaan moet komen. Van buiten de regio, wordt geopperd. Alsof buurtregio’s niet zelf ook om arbeidskrachten staan te springen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek