Volledig scherm
PREMIUM
De Baptistenkapel, beter bekend als Het Nieuwe Dijkhuis. Foto: Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Het Nieuwe Dijkhuis gaat in de verkoop

DOETINCHEM - Rijksmonument de Baptistenkapel - beter bekend als Het Nieuwe Dijkhuis - in Doetinchem gaat in de verkoop. De Baptistengemeente, sinds eind jaren 60 eigenaar van het pand aan de Van Nispenstraat in het centrum van de stad, heeft dat besloten omdat er niet genoeg geld is voor onderhoud en renovatie. 

Dat geld moet komen uit de exploitatie van Het Nieuwe Dijkhuis, dat sinds najaar 2016 bestaat en onder meer een theaterprogramma brengt. ,,De afgelopen jaren is ingezet om het pand via stichting Het Nieuwe Dijkhuis een nieuwe bestemming te geven", zegt Gert-Jan Buunk, vanuit de Baptistengemeente medeverantwoordelijk voor de toekomst van het monument. ,,Dat heeft tot nu toe niet tot haalbare plannen geleid. Daarom hebben we een partij in de arm genomen die ons gaat helpen met de verkoop. Daarbij is het wel onze wens dat Het Nieuwe Dijkhuis ook na de verkoop in het gebouw kan blijven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek