Het waren zulke lieve aaibare varkens, maar zelfs de krulstaart ligt nu in de diepvries
VIDEOOmdat verslaggever Ellen Willems wil weten wat ze écht eet, is ze sinds een jaar varkenshouder. Vier biggen bracht ze groot in haar wei. Met een karretje achter de auto bracht ze de dieren naar het slachthuis.
Delen per e-mail
De saucijzen zitten per twee in een vacuümzak. De snippers vlees, die zijn overgebleven van het varken, zijn als een deeg in de varkensdarm gestopt. Ze kleuren mooi bruin in de hete boter. En de eerste hap? Die eet ik met smaak op een boterham met een beetje zuurkool.
‘Ga je deze varkens slachten?’ Het is de meest gestelde vraag het afgelopen jaar. Mijn vier varkens lopen in een semi-openbaar toegankelijke tuin en zijn met hun rode haren en vlekken heel aaibaar. ‘Ja’, antwoord ik altijd. Ik neem het besluit dat ze naar de slager gaan. Ik eet geregeld vlees en dan zou ik op z’n minst ook die stap moeten kunnen zetten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMoostelijke clash4
Van Wonderen is de architect van de Muur van Go Ahead: ‘Winnen van De Graafschap om bovenin echt mee te doen’
BENNEKOM/ DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft de minst gepasseerde defensie van de eerste divisie. Bennekommer Kees van Wonderen is de architect van de Muur van Deventer. In de jacht op promotie naar de eredivisie wacht zijn club zondag (12.15 uur) de promotiekraker bij De Graafschap. -
PREMIUM3
‘Karakterzege’ op Go Ahead zorgt voor mentale boost bij De Graafschap: ‘Met beide benen op de grond blijven staan’
DOETINCHEM - De Graafschap is weer een stap dichter bij promotie naar de eredivisie. Met de 1-0 zege in de matige, maar boeiende kraker tegen Go Ahead Eagles heeft de Doetinchemse club de eerste van drie concurrenten in de strijd om plek twee afgeschud. De overwinning op de rivaal uit Deventer, binnengesleept op wilskracht en karakter, zorgt voor een mentale boost op weg naar de ontknoping van het seizoen. -
PREMIUM
‘Duitse’ arbeidsmigranten laten zich na maatregel twee of drie keer per week testen bij Esbro: ‘Hele exercitie’
DOETINCHEM/ WEHL - Achterhoekse bedrijven die veel werken met arbeidsmigranten, nemen maatregelen nu de Duitse coronaregels zijn aangescherpt. Slachterijen Vion in Groenlo en Esbro in Wehl moeten hun ‘Duitse’ medewerkers nu twee keer per week testen. -
De Graafschap slaat gat met concurrentie na zege op Jong PSV en wonderschone goal van Lieftink
EINDHOVEN - De Graafschap heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de jacht op promotie naar de eredivisie. Met de zakelijke zege op een piepjong Jong PSV (0-2) sloeg de Doetinchemse club, tweede op de ranglijst, een gat met concurrenten NAC Breda en Almere City. -
PREMIUM7
Meer IC-bedden voor corona in Achterhoekse ziekenhuizen: ‘We hebben nog één bed reserve’
DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Het aantal ic-bedden voor coronapatiënten is het afgelopen weekeinde verder opgeschaald in de Achterhoekse ziekenhuizen. In totaal zijn er nu vijftien à zestien bedden beschikbaar. Dat waren er recent nog elf.
-
PREMIUMstrijd om plek twee3
Promotiekandidaten langs de meetlat: De Graafschap heeft beste papieren én Van Mieghem, NAC het gunstigste programma
DOETINCHEM - Vier clubs strijden in de eerste divisie achter de ongenaakbare koploper Cambuur om de tweede promotieplek. De Graafschap heeft de beste uitgangspositie, maar Almere City, NAC Breda en Go Ahead Eagles doen ook volop mee. De kandidaten langs de meetlat. -
PREMIUM
Supporters willen promotie De Graafschap kunnen vieren: ‘Je ziet wat er elders gebeurt’
DOETINCHEM - Aanhangers van De Graafschap moeten de gelegenheid krijgen om eventuele promotie van de voetbalclub te vieren. Dat zegt voorzitter Hans Boesberg van supportersvereniging Superboeren Graafschap, die daarbij steun krijgt van De Graafschap. -
PREMIUMvideo
Ellen voedt zelf haar vleesbiggen op en het moment van slacht nadert
Varkens zien we nooit, behalve dan hun neuzen, die uit de transportvrachtwagen steken. We eten ze des te meer. De varkenssector ligt steeds meer onder vuur. Omdat onze verslaggeefster Ellen Willems wil weten wat ze echt eet, is ze sinds een half jaar varkenshouder. Het moment van slacht komt dichterbij. Hieronder haar relaas.
In samenwerking met indebuurt Doetinchem
5 reacties
Bennie
Uw Buurman
Alert
Louis Jansen
Uw Buurman