Hierom is de benzine in Duitsland goedkoper, maar scheelt dat nóg meer door de coronacrisis?

videoDOETINCHEM / ELTEN (Dld.) - De benzineprijzen in Nederland en Duitsland zijn al sinds jaar en dag verschillend. Bij veel Duitse pompstations dichtbij de grens stikt het van de Nederlanders door een goedkopere benzineprijs. Maar waarom is Duitsland zo veel goedkoper? En welke invloed heeft de coronacrisis op dat prijsverschil?

41 reacties

 • G. Bruin

  2 jaar geleden
  Maar de prijzen in Duitsland kunnen net over de grens ook sterk in prijs verschillen. De benzineprijzen in Kranenburg en Kleef zijn veel hoger dan in Goch en Emmerik. Prijsvoorbeeld bekend merk 30 juni 8.30 uur E10 Kranenburg 1,389, Kleef 1,399, Emmerik 1,229 en Goch 1,229
 • Bertus

  2 jaar geleden
  Plus dat de kans op brandgevaar door E10 tig maal verhoogt.Pakkingen en rubberdichtingen van oudere auto's kunnen niet tegen de ietwat vettige brandstof.Kijk maar s naar het aantal autobranden onderweg wat schrikbarend is toegenomen.Allemaal auto's van +/- 10 jaar oud en brand begint "spontaan" onder de motorkap.
 • theo

  2 jaar geleden
  Als ik Nijmegen zou moeten wonen zou ik dat direct doen verhuizen naar Duitsland maar ja woon er 1 kilometer van af 
 • Maikel

  2 jaar geleden
  Sinds de corona zij  het de tankstations zelf die de prijs  omhoog laten schieten.  ..  dus niet alleen de regering belasting is schuldig.  
 • AstrA1993

  2 jaar geleden
  En daarom blijf ik dan ook gewoon tanken in Duitsland , en neem meteen  heel veel boodschappen mee die ook daar stukken goedkoper zijn...!  en naar dat geleuter van Rutte... de Nederlandse Pinokkio....luister ik al jaren  niet meer....

In samenwerking met indebuurt Doetinchem