Jenneke van Sloten. Foto Theo Kock
Volledig scherm
PREMIUM
Jenneke van Sloten. Foto Theo Kock © theo kock persfotografie

Honderden euro’s per maand meer kwijt aan energie, dat is schrikken: ‘Laat je niet gek maken, neem de tijd om te vergelijken’

NIJMEGEN - De energieprijzen stijgen naar grote hoogte. Het is voor veel mensen flink schrikken  als de energieleverancier bij het afsluiten van een contract een fors hoger maandbedrag presenteert. Drie inwoners uit deze regio aan het woord over hun strubbelingen. 

15 reacties

 • J.B. Hamm

  1 jaar geleden
  Even een korte aanmerking. Veel energiebedrijven hanteren op dit moment GEEN contrakten van 3 jaar. Overstappen naar Vandenbron, zoals in het voorbeeld, brengt ook risicos mee. Vandenbron is een kleine aanbieder en niemand kan op dit moment garanties geven dat juist deze kleine aanbieders zullen overleven. Als deze veel oude vaste contrakten hebben die ook nog eens lang lopen, kunnen deze aanbieders het verschil op lange duur niet opbrengen. Dus denk 2 keer na voordat je overstapt.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  Dit is dus de marktwerking waar de VVD zo blij mee is. En daar bovenop hebben ze nog tientallen procenten aan opslag voor windmolens, belasting etc.
 • Hans van Apeldoorn

  1 jaar geleden
  Bij de Hagebau in Kleve kopen we voor 3.70 een pak pellets voor onze pelletkachel. Hier kunnen we een dag van stoken op een koude winterdag.
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  Walter van de Bron: gas milieu onvriendelijk? Wat is dat voor een onzin. Gas is heel milieuvriendelijk en heeft een goede verbranding. Al die onzin om van het gas af te moeten. Nul rede voor. En met zonnepanelen op een gemiddeld huis ga je het niet redden om je huis S’avonds te verwarmen. Duitsland gaat massaal over op gas met subsidie en Nederland verzint weer de meest idioten dingen omdat ze denken dat ze de wereld kunnen redden terwijl wij 0,5 % uitmaken van de wereldbevolking.
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  En aan Duitsland en Italië hebben wij een leveringsplicht van 12 cent per kuub. Ondertussen mag de Nederlander zich weer scheel betalen aan Den Haag omdat ze weer hebben zitten slapen en niet genoeg gas uit Frankrijk, Engeland en Rusland hebben ingekocht en opgeslagen. Ja je leest het goed. Ons Groningse gas gaat niet naar de Nederlander maar maar het buitenland voor een habbekrats. Bedankt Rutte en nu wegwezen en heel snel nieuwe verkiezingen

In samenwerking met indebuurt Doetinchem