Volledig scherm
PREMIUM
Frank Seggelinck, Maarten Hagelstein, Hans Boesberg en Jan Eggink (gehurkt) met de kaarten, bloemen en het portret voor Simon Kistemaker. © theo kock persfotografie

Honderden kaarten voor zieke culttrainer Si-mon Kis-te-maker!

DOETINCHEM - Vier fans van De Graafschap hebben zaterdag een doos vol kaarten naar Heemskerk gebracht, waar de zieke oud-trainer Simon Kistemaker woont.

Si-mon Kis-te-maker! Het is zaterdagmorgen even na kwart over tien als de naam van de nog altijd zeer populaire voetbaltrainer van De Graafschap over de parkeerplaats van De Vijverberg schalt.

Graafschap-fan Frank Seggelinck (50) maakt zo luid duidelijk waarom hij en drie andere supporters zich hier op deze koude zaterdagmorgen verzamelen. Deze dag draait om de inmiddels 78-jarige Simon Kistemaker, de man die De Graafschap het grootste succes in de clubhistorie bracht: het ongeslagen kampioenschap van de eerste divisie in 1991. ,,In die tijd is het échte De Graafschap-voetbal ontstaan, met de nog altijd vermaarde boerenbruiloft’’, zegt Maarten Hagelstein.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
'In Si-mon we trust' staat op het shirt dat Graafschap-fan Frank Seggelinck draagt. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek