Volledig scherm
Het huidige gebouw van het Ludger College aan de Vondelstraat in Doetinchem. Dit gebouw is straks geen middelbare school meer. © Jan Ruland van den Brink

Hoofdgebouw Ludger College in Doetinchem vanaf 2027 geen middelbare school meer

DOETINCHEM - Het hoofdgebouw van het Ludger College aan de Vondelstraat in Doetinchem wordt vanaf 2027 niet langer gebruikt als middelbare school. Het gebouw wordt op termijn teruggegeven aan de gemeente. 

Dit is een gevolg van de teruggang van de huidige drie middelbare scholen - Rietveld Lyceum, Ludger College en Ulenhofcollege - naar twee nieuwe: het Houtkamp College en het Panora Lyceum. Dit vanwege de krimp van leerlingen. 

Vanaf september 2020 starten de brugklassen van de twee nieuwe scholen. De onderbouw van het Panora Lyceum krijgt dan onderwijs in het gebouw van het Ludger College aan de Holterweg. Daar zit ook nu nog de onderbouw van het Ludger. Bovendien zijn daar de kantoren van Achterhoek VO, waar de Achterhoekse middelbare scholen onder vallen.

Graafschap College levert gebouw in

De eerste brugklas van het Houtkamp College start in het gebouw Ruimzichtlaan 155 tegenover Hotel Villa Ruimzicht. Dit gebouw wordt nu nog gebruikt door het Graafschap College. Uiteindelijk komt hier de onderbouw van het Houtkamp College (klas 1 en 2) terecht. 

De bovenbouw (klas 3 tot en met 6) van het Houtkamp College komt in het gebouw waarin nu nog het Rietveld Lyceum aan de Kruisbergseweg zit. De bovenbouw van Panora komt in het huidige Ulenhofcollege aan de Bizetlaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek