Wethouder Ingrid Lambregts naast de chauffeur van de hop-on-hop-off shuttle.
Volledig scherm
Wethouder Ingrid Lambregts naast de chauffeur van de hop-on-hop-off shuttle. © LKKR Doetinchem

Hop-on-hop-off shuttle rijdt weer door centrum Doetinchem

DOETINCHEM - De hop-on-hop-off shuttle - de zogenaamde stadstrein - rijdt vanaf vrijdag 19 juli weer in en rond het centrum van Doetinchem. De gratis shuttle maakt het makkelijker voor bezoekers vanaf diverse parkeerplaatsen in de binnenstad te komen.

De shuttle rijdt op dinsdag (marktdag) van 10.00 tot 14.00 uur, op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op koopzondagen rijdt de shuttle - die plek heeft voor 16 personen - van 13.00 tot 17.00 uur. 

Vorige zomer deed de shuttle voor het eerst dienst, als proef. Ten opzichte van vorig jaar is er een halte toegevoegd: op de route van de Varkensweide naar het Simonsplein is er een extra stop in de Waterstraat. Naast deze drie haltes kan ook worden in- en uitgestapt op het Catharinaplein, de Heezenpoort, de Hamburgerpoort, bij het Oude IJssel-strand, bij het OV & Speelgoedmuseum, station Doetinchem en de Wei van ome Karel. 

Onduidelijk is nog tot wanneer de shuttle rijdt in en rond de binnenstad. ,,Dat laten we nog open’’, zegt centrummanager Jos Tiemessen. ,,Hangt ook af van de weersomstandigheden.” Vorig jaar startte de shuttle op 14 juli en stopte na het Stadsfeest, begin september. 

Playfountain

Archieffoto: De Playfountain in Doetinchem.
Volledig scherm
Archieffoto: De Playfountain in Doetinchem. © theo kock

Kinderen kunnen vanaf 24 juli weer terecht voor verkoeling op de playfountain op het Simonsplein. De attractie met meer dan duizend waterstralen, heeft een oppervlakte van 100 vierkante meter.

De playfountain blijft staan tot en met 25 augustus. De fontein is dagelijks open van 10 tot 22 uur. Op vrijdag- en zaterdagavonden zijn er rond de playfountain diverse optredens, onder meer van dansscholen. 

Zomerfestival

Woensdag 24 juli wordt in de binnenstad het Zomerfestival gehouden (12 tot 18 uur). Op het Simonsplein en de Hamburgerstraat wordt een braderie gehouden met ongeveer 40 kramen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek