Hotel Villa Ruimzicht (het witte gebouw links vooraan) met daarachter het grasveld waar soms luchtballonnen worden opgelaten. Het deel rechtsonderin (van de ballon tot aan de Insulindestraat) wordt De Buitenplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Hotel Villa Ruimzicht (het witte gebouw links vooraan) met daarachter het grasveld waar soms luchtballonnen worden opgelaten. Het deel rechtsonderin (van de ballon tot aan de Insulindestraat) wordt De Buitenplaats. © Collectie Geurds

Hotel Villa Ruimzicht wil uitbreiden met zes lodges en woonwijk voorkomen

DOETINCHEM - Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem wil uitbreiden met zes lodges, een paviljoen en stadslandbouw in de hoek tussen het huidige park en de Haareweg. Het plan, genaamd De Buitenplaats, wordt gelanceerd door de hoteleigenaren om te voorkomen dat op deze plek een woonwijk wordt gebouwd. De buurt maakt zich zorgen over het uitzicht.

4 reacties

 • rob Gremmen

  1 jaar geleden
  Er is een gebrek aan woningen en er moet gebouwd worden. Liefst niet op het platteland, maar binnen de al bestaande bebouwde kom. Maar natuurlijk niet in 'mijn achtertuin'. En de gemeente werkt er kennelijk nog aan mee ook.
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Zolang de bomenrij blijft bestaan, zie je de hele woonwijk niet. En mijnheer Hensen klaagde steen en been dat er hotelkamers bij kwamen met van der Valk, maar als hij zelf wil uitbreiden met extra lodges is er niets aan de hand? Dus uitbreiding van overnachtingscapaciteit is ok, maar alleen als het wordt geëxploiteerd door Hensen zelf? Over hypocriet gesproken.
 • Joris Goedbloed

  1 jaar geleden
  Een woonwijk dat niet door kan gaan voor een hotel...Dat de Ruimzicht Doetinchem uitbaters dit uberhaupt durven te opperen. Hoogmoed komt altijd voor een val...!
 • Katie Willems

  1 jaar geleden
  Natuurlijk moet een woonwijk daar voorkomen worden. Het zou ten koste gaan van de uitstraling van zo'n pand als het ingesloten wordt. Monumenten horen beter beschermd te worden in de omgeving. Een paar lodges passen daar ook niet, wel een parkachtige omgeving.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek