Volledig scherm
PREMIUM
In de voormalige kweekschool komen zes appartementen. © DG

Huisarts in Doetinchem maakt plaats voor zes appartementen

DOETINCHEM - Er komen zes grote appartementen in het jaren 30-pand aan de Frielinkstraat in Doetinchem. Huisartsenpraktijk Rottschäfer wijkt voor de plannen en is naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen.

Henk Zweers, eerder in het vorig decennium voorzitter van De Graafschap, is sinds 1976 eigenaar van het pand dat in de jaren dertig is gebouwd als Rijkskweekschool. Later zat het waterschap in het pand en tot in de jaren negentig het accountantskantoor (tegenwoordig onderdeel van Kroese Wevers) van Zweers.

,,Er ligt een aanvraag voor een vergunning om zes appartementen te realiseren", zegt Zweers. ,,Het pand stond na het vertrek van Sensire inmiddels voor een groot deel leeg. Aanvankelijk was het de bedoeling om ruimte te maken voor de huisarts, maar daarvoor moest behoorlijk worden geïnvesteerd. Ik wilde een huurgarantie voor 10 à 15 jaar. Daar kwamen we niet uit. In overleg is de huur opgezegd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek