In de Achterhoek moeten nog honderden asielzoekers met een status gehuisvest worden. Foto ter illustratie, van vluchtelingen op een vakantiepark nabij Wassenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Achterhoek moeten nog honderden asielzoekers met een status gehuisvest worden. Foto ter illustratie, van vluchtelingen op een vakantiepark nabij Wassenaar. © Hollandse Hoogte / ANP

Huisvesten statushouders zorgt voor hoofdbrekens in de Achterhoek in tijden van woningnood

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - In een toch al overspannen woningmarkt hebben de Achterhoekse gemeenten een taak van jewelste met het huisvesten van honderden statushouders. Over 2021 lijkt dat redelijk te lukken.

6 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  11 maanden geleden
  Het wordt steeds gekker hier, tientallen hard werkende Nederlanders wachten op woonruimte, jarenlang, dan lopen hier ongevraagd mensen binnen en hoppa, hier is uw huis , compleet ingericht en al. Werken? wat is dat? dat doen ze toch in paradijs NL niet hebben ze gehoord, daar is toch alles gratis.
 • Hans Razat

  1 jaar geleden
  Aan de Vredenseweg in Winterswijk staat een heel bejaardentehuis leeg.
 • Marjan hutten

  1 jaar geleden
  @Ronnie.. klopt, met dank aan woning corperaties.
 • Marjan hutten

  1 jaar geleden
  @Serena mee eens; als NIET status houder[s] kun je fluiten naar een woning. Allemaal zo oneerlijk verdeeld hier in dit land.
 • Ronnie Waandel

  1 jaar geleden
  Ik heb 10+ jaren wachttijd en van de pak em beet 800 reacties gemiddeld wordt ik nog zo ongeveer 300ste. Als je als single Nederlander vanuit een HAT/Jongerenwoning situatie naar een woning wilt met op zijn minst 1 slaapkamer heb je het nakijken. Deze mannen komen hier alleen en vervolgens laten ze een jaar of 2 later hun gezinnen overkomen en plots krijgen ze urgentie op een woning. En als de woning dan niet groot genoeg is gaat men tegenwoordig zelfs naar de rechter. Het is een schande.