Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Hulp voor sporters en clubs die zijn getroffen door coronavirus

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Sportclubs in de Achterhoek krijgen het financieel steeds moeilijker door het coronavirus alle competities gestopt zijn. In veel gevallen kunnen ze aankloppen voor hulp in hun gemeente.

Omdat alle sportclubs al sinds donderdag 12 maart gesloten zijn en veel inkomsten mislopen, kunnen ze via de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige bijdrage van 4.000 euro ontvangen.

Ook heeft de voetbalbond KNVB besloten de bondscontributies voor de maanden april en mei niet te berekenen.

Naast deze regelingen springt ook een aantal Achterhoekse gemeenten bij. Zo werd de sportverenigingen in de gemeente Oude IJsselstreek vorige week een hart onder de riem gestoken. Het college besloot dinsdag 31 maart de huur voor de sportvelden voorlopig uit te stellen. ,,Afhankelijk van hoelang dit duurt kan achteraf pas bepaald worden welke korting er op de huur gegeven kan worden”, stelt de gemeente Oude IJsselstreek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek