Volledig scherm
PREMIUM
Frank en Tania Stronks bij ijskiosk Lido aan de oever van de Oude IJssel. Foto: Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

IJsverkopers voelen de drukke zomer in de benen

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Druk, druk, druk. Als er iets grif van de hand ging deze zomer waren het wel ijsjes. Achterhoekse ijsverkopers durven nog niet te zeggen hoe goed ze hebben gedraaid. Maar soms snakten ze naar een regendag.

Frank Stronks oogt vermoeid. Vreemd is het niet dat hij wallen onder zijn ogen heeft. De eigenaar van de Doetinchemse ijssalons Friûl (in de binnenstad) en Lido (aan de Oude IJssel) maakt deze zomer geregeld zeventien uur per dag. ,,Er waren dagen dat ik het eten oversloeg'', zegt Stronks. ,,En als ik eens thuis tijdens de maaltijd aan tafel zat, keken de kinderen mij verbaasd aan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open
    PREMIUM

    Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open

    ZEDDAM/ KEIJENBORG - Automobilisten op de provinciale weg N316 van en naar Doetinchem hebben in juni last van werkzaamheden op twee delen van de weg. Het stuk tussen Doetinchem en Zeddam wordt tussen 3 en 14 juni afgesloten voor het het verkeer. De weg wordt opnieuw geasfalteerd, de rotonde bij Zeddam wordt vernieuwd, er wordt gewerkt aan bushaltes en in de berm worden betonstroken aangelegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek