De toegangspoort van Vulcanus met fraai gegoten ijzerwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De toegangspoort van Vulcanus met fraai gegoten ijzerwerk. © Han van der Lans/Heemschut

IJzergieterij Vulcanus krijgt beschermde status, net als veel andere panden in gemeente Doetinchem

DOETINCHEM - Een deel van de bebouwing van ijzergieterij Vulcanus in Langerak wordt door de Doetinchem aangemerkt als cultuurhistorisch waardevol. Daarmee wordt voorkomen dat het pand in de toekomst wordt gesloopt. Daar zijn overigens geen plannen voor.

10 reacties

 • theo houkes

  1 jaar geleden
  Marjan wil jij die al losdoen dan
 • Marjan hutten

  1 jaar geleden
  @Bas, welke mooie ;poort'? dat vieze gele veroesterende ding? naar oud ijzer er mee.. echt een vies en lelijk gebouw, ontsiert daar heel de buurt en het landschap, zo snel als mogelijk de shovel er voor en woningen bouwen punt, en geen smoesjes van een mooie poort, in de hemel daar is pas een mooie poort; [hoop ik]
 • Bas PJ Tilet

  1 jaar geleden
  @Marjan - dit artikel gaat juist over het niet vlakken van die mooie poort en portiershuisje. Woningbouw zijn andere artikelen. @Theo; de woningen rondom waren ooit bezit van Vulcanus, maar zijn ooit verkocht (cash nodig) en dan komen er mensen wonen die niet in de fabriek werken. De beste reden om Vulcanus juist niet te vlakken is het stukje essentiële industrie: de klanten zitten in de Europese markt. Niet uitbesteden aan een gieterij in India of China. +de werkgelegenheid die het oplevert.
 • theo houkes

  1 jaar geleden
  Ho ho de fabriek staat er al vele jaren mensen zijn er zelf bewust gaan wonen terwijl ze wisten dat die fabriek er staat en nu gaan mopperen dat ze er tegen aan moeten kijken foei foei dat had je toch ook kunnen bedenken toen je er ging wonen of ben ik nu alleen zo slim sorry maar hier geld toch wel eigenschuld had je kunnen weten
 • Marjan hutten

  1 jaar geleden
  @Bas.. de shovel ervoor opruimen deze vieze oude roestige rommel, en dan betaalbare wonibgen plaatsen voor de 50plus mensen, wat hebben we er aan dat deze oude gevallen blijven? Woningen hebben we meer aan dan tegen deze vieze gebouwen aan te kijken.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem