IJzergieterij Vulcanus wordt overgenomen door Machine Fabriek Elburg.
Volledig scherm
PREMIUM
IJzergieterij Vulcanus wordt overgenomen door Machine Fabriek Elburg. © Jan Ruland van den Brink

IJzergieterij Vulcanus maakt doorstart in Langerak

LANGERAK - IJzergieterij Vulcanus maakt ruim een maand na het faillissement een doorstart op de huidige plek in Langerak. Het bedrijf is overgenomen door Machine Fabriek Elburg. 

5 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  Goed lezen staat toch echt "goede buur"
 • jwillem

  4 jaar geleden
  Laat ze anders lekker naast Schiphol gaan wonen en daar klagen over het lawaai. De lucht is daar wel frisser.
 • Hendrikus

  4 jaar geleden
  En de (nieuwe) buurt weet toch dat ze naast  een fabriek zijn gaan wonen .De Vulcanus moet er natuurlijk geen zooitje van maken ,maar de nieuwkomers hebben toch zelf wel gezien dat er een in werking zijnde fabriek staat dus klaag hier dan niet over.
 • Joris

  4 jaar geleden
  Fijn voor de mensen die hun baan kunnen behouden, maar minder mooi voor de schuldeisers... daar zal geen rekening meer aan betaald worden, met de gevolgen voor die betreffende bedrijven weer.Gelukkig beginnen de meeste bedrijven weer wat vet op de botten te krijgen, want als dit midden in de crisis gebeurd, dan was de schade bij de leveranciers weer een groot probleem... zoals vele hebben moeten ondervinden. 
 • Tedje

  4 jaar geleden
  Dit is fijn voor de mensen die er werken.
 1. Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd
  PREMIUM

  Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd

  DOETINCHEM/LANGERAK - Het faillissement van Vulcanus staat niet op zichzelf. De metaalgieterij kent een roerige geschiedenis in Langerak. Stof, trillingen, geluidsoverlast, stank. Er was de laatste decennia altijd wel een reden te vinden om te klagen over de inmiddels 125 jaar oude gieterij. Maar altijd lukte het directeur/eigenaar Grietinus Kamps om het bedrijf te laten draaien. Zelfs een faillissement in 2004 bracht daar geen verandering in. Er volgde een succesvolle doorstart.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem