IJzergieterij Vulcanus wordt overgenomen door Machine Fabriek Elburg.
Volledig scherm
PREMIUM
IJzergieterij Vulcanus wordt overgenomen door Machine Fabriek Elburg. © Jan Ruland van den Brink

IJzergieterij Vulcanus maakt doorstart in Langerak

LANGERAK - IJzergieterij Vulcanus maakt ruim een maand na het faillissement een doorstart op de huidige plek in Langerak. Het bedrijf is overgenomen door Machine Fabriek Elburg. 

IJzergieten bij Vulcanus.
Volledig scherm
IJzergieten bij Vulcanus. © Jan Ruland van den Brink

De overname van de ijzergieterij werd donderdag beklonken na onderhandelingen die ruim een maand duurden. In de middag werden de medewerkers van het bedrijf (er werken ongeveer 120 mensen) ingelicht over de overname.

,,Een groot deel van de mensen kan er blijven werken", verwacht Vincent Jongerius die als curator de doorstart mogelijk maakte. ,,De nieuwe eigenaar zal snel gesprekken voeren met de werknemers.”

Vulcanus werd 19 februari failliet verklaard. Een kleine week later kreeg Jongerius van de rechter-commissaris toestemming om tot 22 maart het bedrijf draaiende te houden. Tot die tijd had de curator dus tijd een doorstart te bewerkstelligen. De laatste dagen lag de productie stil. ,,Maar het ijzergieten kan nu weer worden gestart", zegt Jongerius.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek