Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Intimidatie en machtsmisbruik in coronateam GGD: ‘Heftig als collega’s zich niet veilig voelen’

Door machtsmisbruik en intimidatie bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland was de werksfeer dusdanig verpest, dat werknemers zich bovenmatig veel ziek meldden. De kwestie heeft vorig jaar zelfs tot capaciteitsproblemen geleid.

7 reacties

 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  Onderzoek was niet nodig geweest. Gewoon even Johnny de Oude vragen. Die weet precies wat de oorzaak van het probleem is.
 • Corien Rem

  2 maanden geleden
  Suggestieve foto, zeker omdat uit de tekst niet op te maken wie verantwoordelijk is voor de situatie. Slechte zaak dat niet eens vermeld wordt of het om leidingevende(n) gaat, al zul je bij zo'n klein team dan wel direct weten om wie het gaat. Maar wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten en vooral niet elders in herhaling kunnen vallen. In deze arbeidsmarkt kun je daar op wachten.
 • Gerard van Walsum

  2 maanden geleden
  En het zijn geen eens Bn,ers. Welke maatregelen dit zijn en of de kwestie heeft geleid tot ontslag, overplaatsing of berisping van betrokken medewerkers, wil de GGD niet bekendmaken. Ook de onderzoekrapportages houdt de organisatie geheim. Heet doofpot.
 • Roger Fledging

  2 maanden geleden
  Gelukkig weet Johnny de Oude EXACT wat de oorzaak was. ‘Witte mannen’ en dan nog leidinggevende ook. Gadverdamme. Dankjewel Johnny!
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Je leest hier weinig over wat er nu eigenlijk aan de hand is, de rest moet je er zelf bij verzinnen. Ik vind het wel erg dat zoiets zelfs bij de GGD gebeurt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem