Gideon van Meijeren tijdens een debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Gideon van Meijeren tijdens een debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. © ANP

Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’

Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

30 reacties

 • Willem vd Berg

  2 maanden geleden
  Het is een verdienmodel voor Van Meijeren. Mensen als Lensink, die ondermeer serieus geloven in framing door media, bekostigen dit omdat ze op zulke uitgekookte figuren stemmen. Blijft verder staan dat dit soort mensen gevaarlijk zijn voor een democratische samenleving.
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  Door moedwillig een parallelle samenleving te maken waar extremistische ideeën zoals tribunalen en een staatsgreep worden verheerlijkt, creëer je een broeikas voor extremisme. Ik hoop dat de AIVD meekijkt en op tijd ingrijpt.
 • GWE Lensink

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk is dit artikel leugenachtige framing, zoals De Gelderlander en andere Main Stream Media mij ook geframed heeft. Forum voor Democratie heeft een punt met de Rockefeller Foundation, het miljard (ABN Amro + Rembrandt schilderijen) aan de bankiersfamilie Rothschild, de Bilderberg Conferentie en bovenal de dicatoriele invoering van CBDC en implosie van het fiduciair geldsysteem. Wordt allen eens wakker voor je vrijheid en tegen de leugenachtige MSM propaganda van b.v De Gelderlander.
 • R Derk

  2 maanden geleden
  Tja, de waarheid is hard.
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  In die Fvd zie ik parallellen die een kleine honderd jaar geleden ook ontstonden in een van de buurlanden. Begon ook klein en werd eerst niet serieus genomen en als een bedreiging gezien, ondanks dat deze groep groter werd en daarmee zijn invloed. Het is wachten tot de "partijleider" een "herkenbaar symbool" voor de partij presenteert. De kenmerken zijn nu ook hetzelfde toen dat desbetreffende partij de macht greep: economische slechte tijden en een hoop onvrede. Nu nog grote werkloosheid.
 1. Omstreden video-interview FvD’er Van Meijeren zorgt voor verdeeldheid: ‘Hij gaat over grens heen’
  experts reageren

  Omstreden vi­deo-interview FvD’er Van Meijeren zorgt voor verdeeld­heid: ‘Hij gaat over grens heen’

  De geruchtmakende uitspraken van FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren, over een ‘fluwelen revolutie’ die de regering ten val zou moeten brengen, zorgen voor verdeeldheid onder juridische experts. De één ziet er geen strafbare uiting in, de ander vindt dat Van Meijeren nu écht een grens over is gegaan. ,,Het is definitief tijd voor een cordon sanitaire rond deze meneer en zijn hele partij”, zegt raadsman Job Knoester.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem