Volledig scherm
PREMIUM
Karin Weijers. © Eigen foto

Is het leuk om hoogbegaafd te zijn? Nee, niet altijd!

DOETINCHEM - Hoogbegaafd? Leuk, dan leer je makkelijk! Maar er zijn ook uitdagingen en die zijn minder bekend. Iselinge Hogeschool in Doetinchem ontwikkelt nieuwe kennis voor de omgang met hoogbegaafde kinderen. 

,,Ik begeleidde een hoogbegaafd meisje dat met vakantie naar Barcelona zou gaan", zegt Karin Weijers.  Ze is coach voor hoogbegaafde kinderen bij Paraat Scholen (19 scholen in de Achterhoek). ,,Het was in de tijd dat het ebola-virus veel in het nieuws was. Ook in Barcelona was een geval opgedoken. Het meisje maakte zich meteen grote zorgen, want stel je voor dat ze die persoon zou tegenkomen, stel dat hij net op het vliegveld was als zij zou landen? De omgeving zei: ach, maak je geen zorgen. Maar dat werkt niet bij zo'n kind. Je moet haar serieus nemen. Al zeg je maar: goh, jij maakt je daar echt veel zorgen over, hè? Dat kan al genoeg zijn."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek