Jan (83) uit Doetinchem is boos: hij is te oud voor het bejaardenkoor

VideoDOETINCHEM - De 83-jarige Jan Stronks uit Doetinchem was de afgelopen maanden intens verdrietig om het overlijden van zijn vrouw, maar is nu boos. Héél boos zelfs. Want het plaatselijk mannenkoor, gemiddelde leeftijd 75, weigert hem als lid. Reden: hij is te oud...

29 reacties

 • DeStadswesp

  3 jaar geleden
  Wat leuk om weer een eenzijdig verhaal te lezen, misschien zit er ook wel een andere kant aan dit verhaal ik kan mij er wel iets bij voorstellen
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Mooi koor is niet zo mooi!
 • Kathy

  3 jaar geleden
  Wat suf en onnadenkend van zo’n koor zeg! Er is een groot tekort aan mannenstemmen bij de meeste koren! Daarbij is het ontzettend belangrijk voor ouderen om ergens bij te horen, vooral als je alleen komt te staan!
 • Henk

  3 jaar geleden
  Ja, dat lijkt overdreven, maar dat hangt er dan wel van af hoe serieus de andere zangers met hun hobby omgaan. Als je zelf een beetje redelijk kunt zingen, dan gaat de gein er echt af, als je bij je hobby naast iemand staat die 'er tegen aan' zingt. Dan gaan anderen mogelijk bedanken als lid. Leeftijd vind ik geen criterium, een beetje redelijk kunnen zingen in relatie tot de ambitie van het koor wel.
 • PeterHelvetia

  3 jaar geleden
  Of misschien is wedstrijdzwemmen of waterpolo iets voor u? Ik hoop ook eens 83 jaar te mogen worden. Maar om dan plots te verwachten dat nu iedereen op je heeft staan wachten? Mooi koor man heeft groot gelijk.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek