Jan (83) uit Doetinchem is boos: hij is te oud voor het bejaardenkoor

VideoDOETINCHEM - De 83-jarige Jan Stronks uit Doetinchem was de afgelopen maanden intens verdrietig om het overlijden van zijn vrouw, maar is nu boos. Héél boos zelfs. Want het plaatselijk mannenkoor, gemiddelde leeftijd 75, weigert hem als lid. Reden: hij is te oud...

Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

In zijn woonkamer is op de grote tafel een gedenkplaatsje ingericht voor zijn vrouw Alie. In oktober overleed ze, nadat hij haar drie jaar lang liefdevol had verzorgd. ,,We waren 62,5 jaar getrouwd. De eerste maanden na haar overlijden was ik er kapot van.”

Op de tafel staat een foto van Alie, de medailles die ze kreeg voor haar vrijwilligerswerk, de brief die de burgemeester stuurde voor hun diamanten huwelijk. En een rode ballon die ze destijds kregen. ,,Zit nog steeds lucht in.”

Dat geldt ook voor de longen van Stronks. Enthousiast zingt hij mee met de cd die hij dagelijks met Alie luisterde. Samen zijn van Willeke Alberti schalt er luid door de woonkamer. ,,Ik kan nog goed zingen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek