Jonkheer Floris heeft een kasteel in de Achterhoek, of is het toch een havezate?

VIDEODOETINCHEM - Of het nou een havezate is of een kasteel, het Doetinchemse rijksmonument wil een toekomst. Jonkheer Floris (79) wandelt door zijn voormalige woonverblijf dat oogt als een museum.  

Jonkheer Floris Beelaerts van Blokland (79) vindt zichzelf een kasteelheer. ,,En wat is een kasteelheer zonder kasteel", stelt de jonkheer retorisch. Vandaar dan ook dat hij de uit de middeleeuwen stammende havezate Hagen - gelegen tegen de Kruisbergse bossen aan de rand van Doetinchem - consequent al jarenlang kasteel De Kelder noemt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open
    PREMIUM

    Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open

    ZEDDAM/ KEIJENBORG - Automobilisten op de provinciale weg N316 van en naar Doetinchem hebben in juni last van werkzaamheden op twee delen van de weg. Het stuk tussen Doetinchem en Zeddam wordt tussen 3 en 14 juni afgesloten voor het het verkeer. De weg wordt opnieuw geasfalteerd, de rotonde bij Zeddam wordt vernieuwd, er wordt gewerkt aan bushaltes en in de berm worden betonstroken aangelegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek