Overstegen bij avond.
Volledig scherm
PREMIUM
Overstegen bij avond. © Jan Ruland van den Brink

Kat-en-muis in Overstegen: hét spel voor verveelde jongeren in tijden van corona

DOETINCHEM - Het puberbrein wil spanning en sensatie. In tijden van corona is er bitter weinig te beleven voor tieners maar Overstegen biedt uitkomst. In deze Doetinchemse wijk zijn buren zo boos te krijgen dat ze met honkbalknuppels de straat op gaan. En bij heisa kan er worden gevlucht voor de politie. 

8 reacties

 • anbudo

  2 maanden geleden
  Niet de ouders de schuld geven,ook zij kunnen nu eenmaal niet 24 uur naast hun kroost lopen.
 • Vak29

  2 maanden geleden
  Ik woon niet meer in Overstegen. Diegene die verantwoordelijk is voor rotzooi, mijn kinderen lastig valt en voor overlast zorgt moet keihard worden aangepakt. Niet zeiken over hoe zielig ze zijn. We moeten ons allemaal aanpassen. Als politie, of Boa het niet onder controle krijgt zullen we het zelf moeten opknappen. Wie niet horen wil, moet voelen is een uitspraak waar ik zelf volwassen mee ben geworden. Daar is niets mis mee. Een burgerwacht met knuppel ook niet
 • Joop

  2 maanden geleden
  Laten we ophouden met de politie of BOA te bekritiseren. De schuld ligt bij de ouders. Zij moeten hun kinderen opvoeden. Blijkbaar denken zij dat ze daar geen energie in hoeven te steken. Moet er niet aan denken dat de jeugd die dit doen een gezin gaan stichten. Slecht voorbeeld doet slecht volgen. Ouders, neem uw verantwoording!!!
 • DeStadswesp

  2 maanden geleden
  waarom grijpt de politie niet in, zo moeilijk is dit toch niet ,overdag zijn ze er ook
 • Cis

  2 maanden geleden
  Ouders van deze losgeslagen jeugd ; schaam je!! En omwonenden, insluiten die reljeugd en zorgen dat ze t de volgende keer wel uit hun kop laten. Puberbrein heeft spanning nodig.... laat me niet lachen.
 1. Hoe een Eritreeër succesvol integreert in de Achterhoek; ‘Ga aan de slag en word gezien!’
  PREMIUM

  Hoe een Eritreeër succesvol integreert in de Achterhoek; ‘Ga aan de slag en word gezien!’

  ZELHEM - Komend jaar moet de Achterhoek extra statushouders huisvesten. Het gaat deels om grotere gezinnen uit Eritrea. Het is niet de eerste golf van vluchtelingen uit het Afrikaanse land. Meron Zehaye kwam in 1999 als 9-jarig jongetje vanuit Eritrea naar Nederland om uiteindelijk in de Achterhoek te belanden. Samen met zijn drie jongere zusjes , zijn oudere zus en zijn ouders. Zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Achterhoek