Getty Images/ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/ANP

Kees en José uit Achterhoek raakten door ‘hypnose’ al hun spaargeld kwijt door beleggingsfraude: ‘De schaamte maakt je kapot’

CybercrimeKees en José uit de Achterhoek raakten door beleggingsfraude al hun spaargeld kwijt. Vele tienduizenden euro's. De schaamte zo te zijn beduveld, maakte hun leven tot een hel. ,,Het is hypnose op afstand. De manipulatie is zo uitgekookt.”

9 reacties

 • Isa van Aa

  2 maanden geleden
  Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat ook. Sorry, dit heeft niets te maken met hypnose. Dit is dom en inhalig.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Fannie, de handel in bitcoins is pure luchtfietserij. Een ondoorzichtig wildwest van snelle handelaren. De EU en USA zijn verder vooral bezig de handel in cryptovaluta te reguleren omdat er zoveel mensen het schip mee ingaan. Je bent gek als je daar je zuurverdiende geld in stopt. M.b.t. het artikel: zulke handelaren kunnen heel erg dwingend zijn. En anders je omgeving wel. Mensen als Fannie bv. die je ervan willen overtuigen dat je een dief van je portemonnee bent als je niet meedoet.
 • Fannie Casteel

  2 maanden geleden
  Bitcoin is een fantastisch investering!! Als jij je niet eerst verdiept en begrijpen kan het al snel mis gaan. Men is lui geworden om na te denken en dingen zelf uit te zoeken en geef dan geld aan iemand die belooft het geld te 10 x . Als jij Bitcoin niet zelf kopen en op een eigen wallet kunnen bewaren, koop het dan niet!! Iedereen die roepen dat Bitcoin een zak lucht zijn snap het helemaal niet !! Als het alleen maar lucht zijn, waarom gebruik de EU , VS dan deze technologie?
 • Peter Looyenga

  2 maanden geleden
  Hypnose? Hebzucht! Harde woorden, en ik vind het hoe dan ook echt diep triest om te lezen, maar dit lag er wel zo dik bovenop. Je wilt beleggen in bitcoins, maar gaat dan ineens een wazige nieuwe munt omarmen die het "natuurlijk" net zo goed gaat doen? 200% rendement? "beleggen rendement", ga daar nou eens op zoeken (inclusief quotes), dan weet je toch meteen wel beter? Er is zoveel informatie online, waarom dat niet gebruiken? #1: Je kan je inleg verliezen. #2: Waarom niet via je eigen bank?
 • Willie van Laar

  2 maanden geleden
  Ankie, beleggen is altijd een risico. Hoog rendement is hoog risioo. Goud is stabiel zegt men. Heb af mei dit jaar, om de inflatie te omzeilen, € 7000,- verloren op de koers. Dan komt de inflatie er nog bij die ik wilde wegwerken met de stijgende goudprijs. Pech.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem